Friday, November 19, 2010

Eh, aku nak citer ni..

Salam ceria kawan2...
Bukan apa (pinjam kata2 Fikri kejap)...
tadi aku baru je bace blog si Fikri...teringat pulak kenangan kita semua suka duka bersama...http://www.emocutez.com
Wani tengah dirawat..Jatuh tangga..Cian Wani..


Kanak2 Ribena memang camni..huhu

walaupun adela gaduh2 kejap, main tarik2 rambut (Naim jela)...masing2 nak jadi DiVa konon2nye...
tapiiiiiii...........
tapiiiii..........
tapiiiii........
kita tetap bersama kan??
hehe...aku suka sangat...yelah...ni la kelas yang paling best pernah aku ada selama aku hidup di bumi yang nyata ni...tak sangka kita semua dah habis foundation...
Opppssss...
MUET x settle lagi...
Haissshhh..
tensyen kan??
takpelah...lupekan kejap sume hal dunia tu...
kalau yang lulus macam Cik Aied and yang lain2 tu takpela..
relaks je..huhu..(sedih gile kejap)

***************

Ermmm...
Nak cakap pe tadi..lupe pulak..(Mira..jgn menggedik kat sini) *Anith mesti dah kata macam ni...aduyai (pinjam kata Azri kejap)
Aku pun tak faham la...pelik kan..sape la mule panggil aku 'Gedik'..
Seumur idop baru aku dapat gelaran ni..mase kat BTN kan cik Aida??
Yang aku berSa'ie2 dengan segala2nye warne pink..
sampai g tandas pun xthu nak watpe..haha..
http://www.emocutez.com
kite je tahu kan Aida??
sume yang aku wat tu akhirnya membuatkan korang tibe2 nak bagi gelaran tuu...
haisssshhh...
macam2 sudaaa...

****************
Isssshhhh...Minum air kopi kampung dulu..Ida nak ker?? ngeh3...dtg ler rmh aku..
Hah!! Baru dapat ilham nak cakap pe..
http://www.emocutez.com
hehe..
Ting...ting...
Alamak!!
(Encik Putra, kejap ea..nak taip entri dulu baru balas msj...Kacau pulak Encik Putra ni tibe2..)
Nana: eE pompuan ni..kat sini pun nak sebut2 Putra dia, aku pun xde sebut nama Nemo tau....
hehe...sorry ea Nana..Nana selalu kata macam tu..Aku ingat sampai bila2..hihihi..Takpe Nana...tak kisah pun..


"Hellloooooo...Kau nak cite pe ni??"
Upppss..Mar dah bising pulak..
Sorry Mar..Nak citer la ni..


"Encik Zollllll.....auwww..mata sayaaaaa sakiiiiiitttttt...hehe" Azman ni menyibuk je...tak habis2 dengan Encik Zol...aku nak citer pun tak senang tau..


"Mira, kau nak citer ape ni?? Kau curang dengan aku ea? Aku cari bini baru nanti"

"Oh tidak Abg Kif!! Jangan tinggal daku...sampai hati abg Kif anta mesej kat Wahida Sengal tu 'I Love U'....Huh..tak aci betul la...

Maka, dengan geramnye aku pun tertampar lengan Nana yang gebu tu...Kelepap!!!!!!!!!!
Nana menjerit kesakitan."Sorry Nana...aku tak sengaja tau.."   
Fadzli tibe2 memandang.."Wah,,Mira!! Terkejut aku"...
Fadzli2...



urmmm..
tibe2 teringat kata2 dia yang selalu terngiang2 kat telinga aku...
Camni bunyinye...
" Yela Mira...org tu dh ade yg punye..kite xde...spe la nak kat kite kan"


Haha..eleh abg Fadzli..tak baik tau tipu sume orang..ye2 je xde sape yang suka kat dia tu...entah2 dah ade yang beratur nak isi borang...
Ye kan?? 
Betul tak?? 
Atau.....
memang dah ade yang berkenan di hati..
tapi...
senyap2 je tak bagitau sume orang..hehe..
Eh,,Fadzli ni potong line la..
baru nak cerita tadi tau..tibe2 cerita pasal kau pulak..
Ermmm...

*************

Najib dengan muke 'CoOL' pun tibe2 je ke depan..." Korang, aku nak mintak maaf ea spjg...bla...bla...bla..bla..."
"Eh, Najib berceramah pulak tibe2..hehe"
Thanks ea Najib sbb memerintah sepanjang sem 3 ni...Dah turun takhta akhirnye..kejap je masa berlalu...

****************

A ai pun tibe2 datang kat aku...Eh, apesal pulak makcik ni?? Tertanya2 aku dibuatnye...
"Miraaaa...dah lama tak amik gambar same2...
Sempat je posing kt BP Mall..

pastu ape lagi...Mira,,kau tak balik kampung ke?? Kau tak sayang mak bapak kau ea??"

Wah...Aai ni...sesedap Lasagna (kuah kacang kata Mu'az) je kau cakap ea..
Aku bukan tak nak balik la...Azman pun tak balik jugak..aku nak balik naik ape..tak kan nak balik sorang2..
lagipun kan...bla...bla....bla...


Mira,Mira,Mira...dari kecik teringin nak makan Lasagna...(Sape la suke cakap macam tu kan) Haissshhh...

Tibe2 teringat aku ni selalu jadi photographer si Mu'az ngn ehem2 tu...hehe..


Haha..kantoi!
Mu'az.."Cool man"

Pernah sekali jela aku wat assignment dengan kau..tak habis2 dengan TRADE MARK kau tuuu...last2..nasib baik assignment kite siap...

**************
Sedapp tu..lagi2 donutella..

"Eee...sedaapppnye Big Apple ni..."(Sape la yang suke sangat dengan Big Apple ek)

Aida wat muke selenge jek..huhu..

"Tapi Choco Top lagiiiiiiiiiiiii sedap...Nanti balik Mersing aku tak dapat nak makan...Aziah tu...bla...bla...bla.."
Makcik2 ni...Macam mane la bole masuk citer ni kan..eh..bile aku nak start citer ni...Korang ni kan..suke buat iklan kat citer aku ni dari tadi....Eeeeeee.....


**********(rehat kejap)******


Nak citer dari tadi tak sempat2 nak sambung..ade je iklan la..
Eh2...bunyi ape tu???
Trettttttt!!!! Tretttttttttt!!!!! Tet...tet..tet..tet..
'Si Putih' lalu pulak tibe2..Aiiii...Lokman pun nak wat iklan jugak ker???

Errmmmm...
nak sambung citer ni...tak start dari tadi citer aku ni..

**********

"Hurmmm...sume orang dah TAK sayang.."...Muke monyok je si Mokji nie...aiii...Azie..azie...sape kata yang tak sayang pulak tu...
(Mokji pun nak wat iklan kat citer aku ni...bile nak start citer camni??)


**********

Naili mane ek??? sonyap jo dari tadi..ghupenye dah selamat tibe ke Kepayang rumah terchenta,..
Dia suka cakap dengan aku camni...
"Aku memang baik dari dulu..Kau je yang tak perasan"
Haaa....lebih kurang camtula...suka betul cakap ngan aku camtu..dengan mata sepet dia yang sempoi tuuu..

Naili..oh Naili....

***********

" Korang!!! Dengar la aku nak cakap niiiihhhhh!!!! Tadi kannnn....bla..bla...bla...bla..."


Ok...sume orang kena senyap dan dengar bila cik Ella nak bagi pengumuman...masing2 dah biase dengan ejen pengumuman ni..hehe..Eh..Ella..jangan marah tauuu...

http://www.emocutez.com

***********

Adoiii...dari tadi tak dapat2 nak citer pe yang aku nak citer sebenarnye..takpelah..lain kali jela ea korang...penat la pulak..ngantuknye...nak tidooo dulu.....dah malam ni...
http://www.emocutez.com
Selamat Malam...orang Putih kata...Good Night...
Ariosssssss!!!! Daaaaaaaaa.....

10 comments:

zuhailazulkifli said...

eh, nak tukar pic aku kat bwh tuh.
hehe.

Putri Cahaya a.k.a MiRa said...

aha...npe??
x cukup lawa ke??
ehehehe..xpe..sent je gmbr kt wall fb aku ye..nnti aku edit kecik2 n masukkan kt bwh tu..

cik aied said...

hahaha...kelakar gila! haha

Putri Cahaya a.k.a MiRa said...

xdela kelakar mne pun..hehe..
luahan hati smate2..
hik3...lalalala~~

Cikgu Fikri said...

Hahahahahaah....
gmbr fazli dlm entry ni serius nmpak gemok..
huhuuhu.....

Putri Cahaya a.k.a MiRa said...

amboi!
Fikri..mulut xde insuran..haha..
mengamuk pakcik tu nanti kang...
hihihihi...

NANA NAZIRA.. said...

hahahaha..
part ko tampar lengan aku tu x thn btoi kot..
aku dh lme x ingt tntg tu..
kelakar sampai si fazli terdgr.. hihihi..
pe2 pon..
kte sayang O6 ketat-ketat.. ;)

Putri Cahaya a.k.a MiRa said...

hehe..
yela..aku rse x pnah aku tmpar lengan org smpai bunyi kuat cmtu smpai si fadzli dgr...haha...
kite pun syg 06 mampat2..hehe

Cikgu Fikri said...

Korg korg...(nada manja)
knp syg 06 jer...
xsyg kita ker?
huhuhhuhu.....

Putri Cahaya a.k.a MiRa said...

huk3..
kamoo ni..
kne adil dan saksama..
sume org kne dsygi..
hihihi..